Ja katër ushqimet që pengojnë kancerin

217
Shkencëtarët izraelitë thonë se kanë zbuluar se cilët janë katër ushqimet që pengojnë kancerin, Parkinsonin dhe Alchajmerin. Sipas ekspertëve, këto ushqime përmbajnë një përbërës të quajtur spermidinë, që kthen mbrapsht ritmin cirkadian të trupit. Kjo e bën trupin më të ri dhe më të ekspozuar ndaj sëmundjet që lidhen me kalimin e moshës. Dr. Gad Asher nga Instituti i Shkencave “Weizmann” në Izrael, thotë se riparimi i ritmit cirkadian është shumë i rëndësishëm. Po cilët janë këto ushqime? Bëhet fjalë për bizelet, djathin blu, misrin dhe sojën.