Epilepsia te femrat, ja si ndikon cikli menstrual në zhvillimin e sëmundjes

277

HORMONET/ Në përgjithësi, femrat me epilepsi nuk ovulojnë po aq rregullisht si edhe femrat pa epilepsi

Femrat me epilepsi përballen me raste të ndryshme krahasuar me meshkujt me epilepsi. Te disa femra, mënyra e krizave epileptike ndikohet drejtpërdrejt nga ciklet normale hormonale që ato i përjetojnë gjatë jetës së tyre. Dy hormonet kryesore seksuale që qarkullojnë nëpër trupin e fermave janë estrogjeni dhe progesteroni. Shumicën e kohës, trupi i femrës ka afërsisht të njëjtën sasi nga secila.

Ju mund të pyesni, çfarë ka të bëjë kjo me epilepsinë? 

per me teper lexoni Gazeten Telegraf