Kongresmeni amerikan Gary Peters: Në Shqipëri duhet ruajtur legjitimiteti i zgjedhjeve

387
Sigal

Kongresmeni amerikan u takua me ambasadorin e Shqipërisë në SHBA Gilbert Galanxhi

Kongresmeni amerikan Gary Peters u takua me ambasadorin e Shqipërisë në SHBA Gilbert Galanxhi për të diskutuar zgjedhjet e ardhshme shqiptare dhe afatgjata, vizat me shumë hyrje për ata që kërkojnë të udhëtojnë në Shqipëri. Ata diskutuan mbi ngjarjet e fundit në lidhje me Komisionin Qendror të Zgjedhjeve shqiptare. Përbërja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve ka qenë e kontestuar për shkak se një zyrtar i mbështetur nga një parti, e cila e braktisi qeverinë për opozitën, u zëvendësua nga Parlamenti. Kongresmeni Peters beson se është i rëndësishëm sundimi i ligjit për të ndjekur dhe për të ruajtur legjitimitetin e zgjedhjeve. Ambasadori Galanxhi gjithashtu kërkoi mbështetje për vizat hyrëse me afat të gjatë. Këto viza do të lejojnë vizitorët amerikanë të qëndrojnë në Shqipëri për të paktën 5 vjet dhe nuk do të kërkojë përfshirjen e ndonjë legjislacioni amerikan. Ky proces do ta bëjë më të lehtë për qytetarët e SHBA që kërkojnë të qëndrojnë për më shumë se 90 ditë në Shqipëri. Kongresmeni Peters mbështet përpjekjet për të lehtësuar tregtinë legjitime dhe turizmin me Shqipërinë, dhe do të punojë me aleatët në Kongres drejt këtij qëllimi. Vizat afat-gjatë, do të inkurajojnë më shumë vizita në Shqipëri dhe do t’i lejojë komuniteteve shqiptare në SHBA të vizitojnë anëtarët e tyre të familjes për një periudhë të zgjatur kohe me sa më pak vështirësi jetë e mundur. Kongresmeni Peters shprehu falënderimet e tij për të Ambasadorin Galanxhi për miqësinë e tij të vazhdueshme dhe diskutimin e tyre të sinqertë të këtyre çështjeve të rëndësishme. Ata u zotuan të vazhdojnë të punojnë ngushtë së bashku për të mbështetur marrëdhëniet amerikano-shqiptare.