Dializa, si të parandaloni infeksionet dhe çfarë duhet të hanë pacientët

360

VESHKAT/ Ndjekja e një diete të veçantë është shumë e rëndësishme për trajtimin e kësaj sëmundjeve

Nëse veshkat tuaja dështojnë, atëherë ju nevojitet një trajtim që shpëton jetë e që quhet dializë, për të kryer punën e tyre.

Kush ka nevojë për dializë

Dializa e veshkave është trajtim i domosdoshëm për njerëzit me sëmundje të veshkave në stadet e fundit ose me pamjaftueshmëri të përhershme të veshkave. Keni nevojë për dializë nëse keni humbur nga 85 deri në 90 për qind të funksionit të veshkave. Hemodializa më së shpeshti përdoret për trajtimin e njerëzve që kanë sëmundje të veshkave në stadet e fundit. Ndërkaq, fëmijët që kanë nevojë për dializë, zakonisht i nënshtrohen dializës peritoneale.

Dieta 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf