Diabeti i çrregulluar, si duhet mjekuar gjatë stinës së ftohtë

124

Mjekët japin këshilla për diabetikët që mjekohen me insulinë dhe ata që mjekohen me kokrra ose me dietë

Diabeti i çrregulluar ose i pa mjekuar mirë favorizon infeksionet, kurse këto të fundit nga ana e tyre, e çrregullojnë dhe rëndojnë akoma më shumë diabetin. Që të ndërpritet ky qark dëmtues lufta duhet bërë njëkohësisht në dy drejtime, si për mjekimin sa më të mirë të diabetit, ashtu dhe për masat kundër mikrobeve e infeksioneve të ndryshme që mund të shkaktohen gjatë stinës së ftohtë, kur kemi dhe luhatje të temperaturave. Lufta më e mirë ndaj infeksioneve është parandalimi i tyre, por në qoftë se për një arsye apo një tjetër, ato arrijnë të shfaqen, në asnjë mënyrë nuk duhen marrë lehtë-lehtë e nuk duhen nënvleftësuar, duke besuar se do të kalojnë vetvetiu.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf