Shqipëri-Kosovë, akademitë e shkencave të bashkëpunojnë

212
Presidenti i Republikës, Ilir Meta priti dje në një takim zëvendëskryetarin e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës (ASHAK), Jusuf Bajraktari. Presidenti Meta vlerësoi ASHAK, si një institucion me kontribute të mëdha në mbrojtjen dhe promovimin e vlerave të gjuhës e kulturës sonë kombëtare, të historisë e të arsimit shqip. Në kuadër të Vitit Mbarëkombëtar të Heroit tonë Kombëtar Skënderbeut, Presidenti Meta theksoi rëndësinë e veçantë, që akademitë e dy shteteve tona, duhet të bashkëpunojnë për organizimin e veprimtarive kryesore të festimeve të këtij viti jubilar, duke patur në konsideratë edhe dy përvjetorë të rëndësishme, kremtimin e 140-vjetorit të Lidhjes së Prizrenit dhe 110-vjetorin e Kongresit të Manastirit.