Përparim Hysi: Xhaxhai im, Hilmi Hysi i dha pasaportën e tij Enver Hoxhës në ilegalitet, ndërsa pas luftës në vend të shpërblimi

108

INTERVISTA/ Flet ish- mësuesi Përparim Hysi: Nexhmije Hoxha përdorte pasaportën e xhaxheshës sime për të shpëtuar nga policia italiane

 Në Liceun e Korçës dhe në Francë xhaxhai i Përparim Hysit, ishte pranë Enver Hoxhës, por pas çlirimit u gjend përballë tij, në bankon  e të akuzuarve. Gjatë atyre viteve të ilegalitetit dhe luftës, Ilmi Hysi i dha Enverit pasaportën e tij, për ta përdorur në ilegalitet, por për këtë, nuk pati asnjë shpërblim, më vonë. Vetëm se Enver Hoxha urdhëroi ekzekutimin  e shokut të vjetër, duke e dënuar me vdekje. Kjo histori është tragjike, por reale…

Për më tepër lexoni në gazetën Telegraf