Përparim Hysi: Ismail Kadare u arratis në Francë me urdhër të Ramiz Alisë, plani i tyre u bë në Kongresin e Frontit Demokratik

496

INTERVISTA/ Flet ish- mësuesi Përparim Hysi: Ju tregoj tre ministrat e Arsimit më të mirë në Shqipëri, Thoma Deljanën, Skënder Gjinushin dhe Myqerem Tafajn

Në Liceun e Korçës dhe në Francë xhaxhai i Përparim Hysit, ishte pranë Enver Hoxhës, por pas çlirimit u gjend përballë tij, në bankën  e të akuzuarve dhe Enver Hoxha urdhëroi ekzekutimin  e shokut të vjetër, duke e dënuar me vdekje. Kjo histori është tragjike, por reale.  Më vonë, Ilmi Hysi, ka punuar si mësues plot 40 vjet e dhe pse xhaxhain e tij, e pushkatuan me grupin e deputetëve. Në jetën e tij ka parë dhe dëgjuar aq shumë gjëra, saqë do të duheshin net dimri për t’i treguar ato. Ai rrjedh nga një familje intelektuale dhe patriotike që ka bërë aq shumë sakrifica për ndryshimin dhe ardhmërinë. Në numrin e sotëm ai ka folur për punën e tij në arsim, gjatë gjithë jetës. Për këtë ai vlerëson shumë dy ministra, të cilët janë Thoma Dejana dhe Skënder Gjinushi. Nga na tjetër ai vlerëson në mënyrë pozitive edhe ministrin aktual të Arsimit, i cili është Myqerem Tafaj…

Për më tepër lexoni në Telegraf