Nesër do të lexoni/ Intervista për “Telegraf”-Reforma zgjedhore, Lleshi: Prioritet kyç depolitizimi i komisionerëve dhe edukimi

117
Afatet e Reformës Zgjedhore, rekomandimet përkatëse të partive politike dhe ato të OSBE-së, bashkëpunimi dhe zgjedhja e ekspertëve për hartimin e drafteve
Alma ÇUKA
Ish-kryetarja e KQZ-së, Lefterie Lleshi, e konsideron hap të rëndësishëm nisjen e punës së Komisionit për Reformën Zgjedhore. Ajo shprehet se janë partitë politike ato që kanë tashmë në dorë vazhdimësinë e këtij komisioni, duke shtuar se çdo rekomandim do të kërkoi kohën e vet. Lleshi thotë për “Telegraf” se afatet e tij mund të zgjaten. Ndërsa shton se një nga pikat kyçe që duhet të realizoi ky komision është depolitizimi i komisionerëve dhe edukimi i tyre. Për Lleshin, ky është një problem nga i cili kanë vuajtur zgjedhjet në vendin tonë. 
Znj. Lefterie, Komisioni për Reformën Zgjedhore u konstituua. Për mendimin tuaj, çfarë prodhoi mbledhja e parë?
Kjo ishte një mbledhje e planifikuar dhe me objektiv të qartë, konstituivin e Komisionit të Reformës Zgjedhore. Është mbledhje e thjeshtë fare. Vjen kryetari i Kuvendit dhe bëhet prezantimi i bashkëkryetarëve. E njëjta procedurë ndiqet edhe kur përfundon punën ky komision. Pra kjo do të thotë së reforma fillin, merr startin. Mbledhja e djeshme ishte vetëm për të konstituar Komisioni e reformës Zgjedhore. 
Mendoni se do t’ia dal mbanë ky komision të përmbushë ….
Per me teper neser ne gazeten “Telegraf”…