Edi Rama, zyrtarisht nën hetim/ Ja 3 shkeljet penale. VOA zbardh 16 pytjet e Gjykatës së SHBA që e implikojnë për foton me Obamën

226

Edi Rama zyrtarisht nën hetim, ja akuzat penale për foton me Obamën

Dyshimet për implikimin e Edi Ramës në kontributin e paligjshëm, prej 80 mijë dollarësh, për një foto me Barack Obamën do të verifikohen edhe nga prokuroria shqiptare. Në Prokurorinë e Tiranës është regjistruar procedimi penal për kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama, çka do të thotë se prokuroret do të hetojnë dyshimet që deri dje nuk kishin dalë nga kufijtë e sulmeve politike në lidhje me këtë çështje. Pak ditë më parë, William Argeros, një person i përfshirë në kontributin e paligjshëm në një komitet për mbledhje fondesh për presidentin Barack Obama në vitin 2012, u dënua me katër muaj heqje lirie. Por ndërsa Argeros përlotej në sallën e gjyqit, avokati i tij pranoi, se klienti i tij po vepronte në emër të një kandidati për postin e kryeministrit në Shqipëri, i cili dëshironte një foto të realizuar me zotin Obama. Avokati Azzarello tha se kandidati ishte Edi Rama, i cili aktualisht është kryeministër i Shqipërisë. Një fakt i tille është mohuar me pare nga Rama. Pikërisht ky zhvillim, vuri në lëvizje Partinë Demokratike që dorëzoi në Prokurorinë e Përgjithshme kallëzimin penal për kryeministrin Rama, ku kërkohet që Rama të hetohet mbi tre shkelje penale:

  1. Ushtrimi i ndikimit të paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë funksione publike.
  2. Refuzim i deklarimit, mosdeklarimit, fshehja ose deklarimi i rremë i pasurive, interesave private të personave të zgjedhurve dhe nëpunësve publik.
  3. Pastrim i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale.

Kallëzimi është regjistruar dhe se çështja do ti kalojë me short elektronik një prokurori, i cili do të ngarkohet të bëjë veprimet hetimore.