Nesër lexoni/ 27-vjetori i rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara

54
Beqir SINA – New York City
Dje, më 15 Mars 2018, u mbushën 27 vjet nga rivendosja e marrëdhënieve diplomatike mes Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Shqipërisë, dhe ai që ka pasur fatin dhe nderin që t’u shërbejë me “Zërin e Amerikës”, këtyre marrëdhënieve nga SHBA, rivendosjen e marrëdhënieve diplomatike, ka postuar fotografitë e nënshkrimit me 15 Mars 1991. Dr. Elez Biberaj i shikon keto marrëdhënie si marrëdhënie të bazuara në vlera të përbashkëta, në avancimin e demokracisë dhe histori. “Ndihma në demokratizimin e Shqipërisë, por edhe zgjidhja e çështjes së Kosovës, dhe më shumë të drejtat për shqiptarët në viset shqiptare i dedikohen më së shumti politikës amerikane, dhe natyrisht marrëdhënieve diplomatike me Shqipërinë” thotë ai . Dr. Elez Biberaj, Drejtori i Zyrës së Zërit të Amerikës për Euroazinë dhe ish-shefi i Shërbimit Shqiptar të “Zërit të Amerikës”, është nderuar nga Presidenti i Shqipërisë Bamir Topi, pesë vjet më parë me “Medaljen e Mirënjohjes” presidenciale të R.SH, për kontributin e tij, dhe shërbimin e “Zërit të Amerikës”, në demokratizmin…


Për më shumë lexoni nesër në Gazetën “Telegraf”