Herkuless është një nga qytetet më antike të Kassel Hessen në Gjermani

Statuja, e cila është konsideruar si një pikë referimi të qytetit të Kassel është e vendosur në majë të një piramide, e cila qëndron në tetëkëndësh, kështjellë gjigante. Sot, emri “Hercules” qëndron jo vetëm për statujën, por e gjithë ndërtesa, e cila është edhe pika e fillimit nga karakteristikat e ujit verore në park malor. Tetëkëndëshi dhe Hercules kthehen në faza të ndryshme të ndërtimit. [1] si një shembull i arkitekturës absolutist në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s – që nga 23 qershor 2013, Hercules është – si pjesë e parkut malor Wilhelmshöhe.

Ndërtesa është në rrethin e Bad Wilhelmshöhe, në kurriz lindore të Habichtswald. Ajo ishte (515 m) e lartësisë vizuale Wilhelm bllokohet aksi në një dritë, në formë artificialisht lug e malit Karl ana perëndimore dhe në të njëjtën pikën më të lartë në kohë – Hercules ndërtuar (526.2 metra mbi nivelin mesatar të detit

Hercules është një nga ndërtesat më të vjetra në park malor, duke tërhequr nga Muntz me gur bllokohet bardhë në plan të parë.
Shkaktuara nga kala-si Herkulit në vitet 1701-1717, të hartuara nga italian Giovanni Francesco Guerniero. I tërë sistemi kryen përfshirë Hercules në rrjedhën e sipërme kaskadat ndërtuesit e, kont Karl von Hessen Kassel, edhe emri i Karlsberg dhe është edhe hapësinore dhe architecturally një aspekt barok dhe në fund perëndimore të Parkut malor Wilhelmshöhe ky term.

Gazeta “Telegraf”