Të dashuruar pas ‘Nutellës’? Për të provuar shijen e saj të vërtet duhet të shkoni në Gjermani

360
Komisioni Evropian ka konfirmuar se disa kompani shumëkombëshe kanë filluar procesin e barazimit të cilësisë së produkteve të tyre, në mënyrë që të plotësojnë ndryshimet e fundit legjislative. Komisarja për Mbrojtjen e Konsumatorit, Vera Zhurova, dje theksoi se tri kompani janë në ndryshim të recetave të produkteve të tyre, dhe një prej tyre është “Ferrero”, e kompanisë që prodhon krem çokollatën e famshme “Nutella”.
“Shoqëruesi Ferrero është i përkushtuar për të barazuar cilësinë e kremës së çokollatës “Nutella” në të gjitha vendet. Në hulumtimin aktual, kompania tha se cilësia e “Nutella” ishte më e lartë vetëm në Gjermani, ndërsa në vendet e tjera anëtare ajo ishte e barabartë.
Prandaj, Ferrero tani punon për të reduktuar cilësinë e kremit në Gjermani. Megjithatë, kjo ka shkaktuar pakënaqësi mes konsumatorëve në Gjermani”, tha Komisioni Europian.