Studim i ri/ Femrat me vithe të mëdha janë më intelegjente dhe më të shëndetshme!

389

Siç duket, vithet e mëdha nuk janë vetëm joshje seksuale,
por edhe indikator i inteligjencës së lartë dhe shëndetit të mirë.

Ky lajm interesant vjen nga
shkencëtarët e Universitetit të Oksfordit të cilët kishin zbuluar se këto dy
trajta të jashtëzakonshme priret t’i gëzojnë femrat me vithe të mëdha.

Sipas tyre, femrat me vithe më të
mëdha se mesatarja, kanë nivele më të vogla të kolesterolit. Kjo do të thotë se
ato janë më pak të prira të përjetojnë probleme shëndetësore të zemrës dhe
diabetit.

Përveç kësaj, vithet e mëdha
kërkojnë edhe një tepricë të yndyrave Omega-3, të cilat janë dëshmuar se e
nxisin zhvillimin e trurit.

Për këto zbulime janë studiuar
16,000 gra dhe studimi nuk i ka përfshirë gratë me të pasme të rritura
artificialisht.