Këta janë 8 njerëzit më të pasur në botë

316
Nuk është sekret se “hendeku i pasurisë” po rritet.
Një studim i fundit nga Oxfam tregon se vetëm tetë njerëz, me një pasuri të kombinuara neto prej 426 miliardë dollarësh, kanë të njëjtën pasuri sa gjysma e varfër e botës.
Studimi gjeti gjithashtu se që nga viti 2015, 1% e popullsisë së botës kishte më shumë pasuri se sa gjithë pjesa tjetër e popullsisë – dhe nëse këta top-miliarderë vazhdojnë të shohin rritje në pasurinë e tyre, atëherë bota mund ta ketë trilionerin e parë në botë brenda 25 vitesh.
Më poshtë renditen tetë njerëzit më të pasur në botë – sipas Listës së Miliarderëve të Forbes – që kanë pasuri sa gjysma e botës së bashku.

8 – Bernard Arnault – 54 miliardë dollarë

7 – Larry Ellison – 54 miliardë dollarë

6 – Mark Zuckerberg – 61 miliardë dollarë

5 – Carlos Slim Helu – 64 miliardë dollarë

4 – Warren Buffet – 76 miliardë dollarë

3 – Jeff Bezos – 81 miliardë dollarë

2 – Amancio Ortega – 83 miliardë dollarë

1 – Bill Gates – 88 miliardë dollarë