Si të kurojmë vetë bajamet e acaruara

    163
    Shumica prej nesh e ka provuar se çfarë do të thotë të të dhembin bajamet. Në të shumtën e rasteve ato shkaktohen nga sëmundje të tjera, siç është gripi ose ftohja. Megjithatë, nuk duhet të shqetësohemi pasi mjekët popullorë e kanë gjetur kurën e kësaj sëmundjeje.
    Acarimi i bajameve
    Për kurimin e acarimit të bajameve përgatitet përzierja e disa bimëve. Në një raport 1 me 1, përzihen bimët e sherbelës, këputja e arrave dhe boçet e hormoqit. Nga këto përgatitet çaji, i cili ëmbëlsohet me mjaltë sipas dëshirës.
    për më tepër lexoni Gazetën Telegraf