Ligji i pronave, Ish-pronarët në protestë, PD: Do ta shfuqizojmë

  161
  Ish-pronarët protestojnë përapra Parlamentit për ligjin e pronave, i cili pritet të diskutohet sot në seancën plenare.
  I pranishëm në protestën e ish-pronarëve ishte edhe deputeti i PD, Oerd Bylykbashi, i cili tha se ky ligj bie ndesh me kushtetutën.
  “PD është e vendosur të jetë në krah t ëish-pronarëve –tha Bylykbashi- dhe se PD do e shfuqizojë sapo të vijë në pushtet”
  Komisioni i Ligjeve rrëzoi dekretin e presidentit Nishani për ligjin e kthimit dhe kompesimit të pronave.
  Ligji i qeverisë për kthimin dhe kompesimin e pronave pritet të diskutohet në seancën plenare dhe ku pritet që mazhoranca ta votojë pa asnjë ndryshim e për rjedhojë të hyjë në fuqi pa firmën e Presidentit.