Faslli HALITI/Poezi

  165

  Lakuriqi

  U ndeshën një ditë

  Zogjtë

  Dhe minjtë.

  Lakuriqi fërkonte duart

  Dhe rrudhte turinjtë.

   

  U mundën zogjtë,

  Fituan minjtë.

   

  Pjesa prej miu e lakuriqit thirri:

  Urra!

  U fut midis minjve fitues

  Ditën e fitores festoi me ta.

   

  Një tjetër ditë

  U ndeshën përsëri

  Zogjtë me minjtë,

  Lakuriqi fërkonte duart

  Dhe rrudhte turinjtë.

  Fituan zogjtë,

  U mundën minjtë.

   

  Pjesa prej zogu e lakuriqit thirri:

  Urra!

  U fut midis zogjve fitues,

  Ditën e fitores festoi me ta.

   

  Sikur një ditë

  Të bënin paqe

  Zogjtë dhe minjtë,

  Lakuriqi dy herë do thërriste:

  Urra!

  Urra!

  Do futej midis tyre

  Ditën e paqes do festonte me ta.

   

   

  “Dobësi”

  Ti je i pari në të përpjetë,

  Në fushore,

  Në malore,

  Në dishezë.

   

  Ai ta merr në kthesë…

   

   

  Ligji  

  Ligji

  Është si qeni,

  Nuk e ha të zotin.

   

  Qentë sot po hanë popullin…

   

  Unë ju them ujku ju më thoni gjurma

   

  Ja ujku i zi

  Po ju them

  Ju më thoni ja gjurma e tij.

  Përgjaken tufat e bardha me dhenë