Përse adhuroja Zhukovin, Montgomerin, Ajzenhauerin, De Golin dhe nga tanët Petrit Dumen, Hito Çakon e Bejto Isufin

282

Intervistë me një skënderbegas, me Dr. Doc. Mikado Shakohoxha  “Kolonel në lirim”, kryetar i shoqatës kombëtare “Skënderbegasi”

 A mund të më përshkruani punët që bënin prindërit tuaj?

Si kanë ndikuar ata te ju?

 Prindërit e mi janë marrë përparësisht me blegtori e pastaj edhe me bujqësi. Në raport me të tjerët, kishim më tepër toka të punueshme dhe më të mira, duke siguruar jo vetëm bukën e vitit për vete, por edhe për të tregtuar teprica në të njëjtën kohë. Kishim një shtëpi dykatëshe në qendër të fshatit të ndërtuar nga i ati i Zenel Çelos qysh në vitin 1800 të shek. XIX, një pjesë e mureve dhe e avllisë të së cilës mbahen më këmbë edhe sot e sikur na bëjnë thirrje:  “Ejani! Kur do të na rindërtoni, sepse nuk mbeti njeri nga fshati pa marre gurë prej këtu, madje edhe gurët e skalitur të portës së Zenel Çelos së “Janinos”.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf