Papaj: Si financoi im atë diskun e parë të polifonisë himarjote, e njohja me Tefta Tashkon në Paris

281

Intervistë me Vaso Papajn: Im atë, Spiro, i solli disqet në Shqipëri. Në vitin 1943 u dogjën kur gjermanët i vunë zjarrin shtëpisë

 Papajt  ishin themeluesit e industrisë mekanike shqiptare në Durrës si  dhe  të  agjencive të para  për transport udhëtarësh….

Një ndër familjet më të pasura në Durrës, që më vonë regjimi komunist ua sekuestroi të gjithë pasurinë. Në pronat e tyre u ngrit e famshmja UMB, që punësoi me mijëra punëtorë. Gjyshi i tij sponsorizoi realizimin e diskut  të parë të  polifonisë himarjote në studion diskografike në Paris.

 – Ju z. Papaj i përkisni  gjeneratës  së pas Luftës së Dytë Botërore, pra u  lindët në liri. Jeni njeri i njohur në jetën sociale në Durrës dhe  me  pasion të admirueshëm  e të gjithhershëm për letërsinë. Kujtesa juaj  ka arkivuar mbi gjashtë dekada  jetë. Çfarë do të veçoni?

Për më tepër lexoni Gazetën Telegraf