Nesër do të lexoni/ Mehmet Braçe, luftëtari i lirisë (Me rastin e 95-vjetorit të lindjes)

475
Sefedin METHOXHA
Nuk është fjala për partizanin e vogël, Velo që jeni mësuar ta shikoni në film, i cili u bë aq i njohur në vitet e zjarrta të LANÇ dhe që ngriti peshë zemrat e brezit të ri. Por fjala është për një tjetër partizan të vogël që vuri në vështirësi komandat e njësive partizane në Skrapar. Ky është partizani Mehmet Braçe, i cili lindi në vitin 1922 në Muzhënckë të Skraparit, u lind dhe u rrit në një familje të madhe atdhetare. Jeta e kësaj familjeje ishte luftë. Në fushë beteje lindi ky luftëtar i lirisë dhe u rrit në këtë tokë të përgjakur. I frymëzuar nga prindërit dhe luftëtarë të tjerë të familjes së tij zemra i rrihte çdo çast për të gjetur një pushkë e të shkonte malit partizan. Ai duke ruajtur dhitë në pyll, meditonte dhe në çdo çast pyeste veten: “se çfarë po ndodh me vendin tonë? Halle të mëdha po na bien, por paçka, do të bëhemi më të fortë dhe…..
Per me teper neser ne gazeten “Telegraf”…