Kadri Hazbiu, jo vetëm në dijeni, por edhe pjesë e grupit të Xhevdet Mustafës

800

INTERVISTA/ Flet ish-i përndjekuri politik, Agim Musta: Ja e vërteta e grupit desant të Xhevdet Mustafës

Grupi i fundit i desantëve i ardhur në Shqipëri ishte ai i Xhevdet Mustafës dhe Sabaudin Haznedarit dhe Halit Bajramit. Ky grup ka ardhur më 25 shtator të vitit 1982 dhe zbarkuan në bregdetin e Divjakës. Bashkë me ata të tre, në bazat e stërvitjes ishte përgatitur edhe një person tjetër, i cili pak çaste se grupi të imbarkohej në motoskaf, që do të lundronte drejt bregdetit shqiptar, u bë i sëmurë dhe u nis gjoja për t’u mjekuar. Ai ishte Fadil Kaceli nga Tirana, banues në atë kohë në Zelandën e Re. Pas ikjes së dyshimtë të atij personi, Sabaudini e ndërroi itinerarin e lundrimit dhe zbarkoi në një vend tjetër, për t’iu shmangur kurtheve të Sigurimit. Po ç’ndodhi më tej dhe a kishte lidhje të brendshme që do ta ndihmonte këtë grup në misionin e tij, këtë do ta mësojmë nga ish i përndjekuri politikë, Agim Musta….

Shkrimin e plotë do ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print