Duro Shehu: Ja faktet që fsheh Ramiz Alia, si bashkautor me Nexhmijen në vrasjen e Mehmet Shehut

451

EKSKLUZIVE/ Vëllai i ish-Kryeministrit Mehmet Shehu reagon pas ripohimit të Ramiz Alisë (para vdekjes)

‘Mehmeti kishte kuptuar se do e eliminonin, por jo se do e ekzekutonin në këtë mënyrë’

(Vijon nga numri i kaluar)

Në vazhdim të intervistës, Duro Shehu, në reagim të pohimit të Ramiz Alisë në bisedë me Januz Januzajn (Libri ‘Shqipëria ime) se, ‘Mehmeti u vra se gaboi në fejesën e djalit në një familje të deklasuar e se nuk duronte kritikat e shokëve të byrosë’ rendit fakte nga koha e krimit e vitet e më vonshme, që sipas tij, ‘vërtetojnë katërcipërisht se vrasjen e Mehmet Shehut e urdhëroi Enveri, ndërsa realizues të planit ishin Ramiz Alia, Nexhmije Hoxha e një grup i ngushtë rreth tyre’. Duro Shehu, i sapo kthyer nga Kanadaja ku është në emigracion, rrëfen dhe detaje të tjera të pa njohura rreth eliminimit të vëllait të tij, Mehmet Shehut, Kryeministrit më jetëgjatë të Shqipërisë…

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print