Dr. Mikado Shakohoxha: Letra asgjësuese e Hito Çakos, “Jam armik , jam me shfaqje revizioniste

482

Flet Koloneli në rezervë, Dr. Mikado Shakohoxha: “Të fshijmë me fshesë të hekurt  veprimtarinë  armiqësore  të Beqir Ballukut, Petrit Dumes, Hito Çakos, e Rrahman Parllakut”

-Vijon nga dje-

Stërvitja “ Semani”

Stërvitja “Semani”, që u zhvillua në intervalin kohor 1 – 4 shtator 1974, ishte nga më të mëdhatë në ushtri; sigurisht për dinamikën,  sepse ajo e organizimit  ishte me  e gjatë. Stërvitja  përfundoi me të vërtetë me sukses dhe u kthyem  në Tiranë  për të përgatitur konkulzionet.  Mbasi mblodha të gjitha materialet (edhe ato te grupit shkencor) dhe konkluzionet, u paraqita  te ministri me ato nën sqetull. Çuditërisht, ai kishte marrë një daktilografiste të imet në fytyrë nga kryeministria, me një zinxhir të vogël në dorë  dhe ¼ letrash dhe me njëherë filloi  t’i diktonte  asaj duke lëvizur rreth tavolinës së madhe të punës.

për më tepër lexoni Gaetën Telegraf