Stuhia e dhunshme që goditi mbrëmë Sicilinë lindore krijoi përmbytje serioze në zonën e Sirakuzës, në kufi me krahinën e Catania. Territoret më të prekura janë ato të Francofonte, Lentini dhe zona Sigonella.

Në disa ferma dhe në shtëpitë e fshatit ka njerëz që kanë hipur mbi çatitë, si pasojë e nivelit të lartë të ujit. Disa prej tyre tashmë janë shpëtuar nga dy helikopterë të zjarrfikësve dhe një nga marina, raporton agjensia e lajmeve ANSA.

“Përmbytja erdhi papritmas, makina jonë u përplas në ndarësit e rrugës dhe patëm frikë se do vdesnim, dola nga dritarja e makinës dhe pastaj arritën karabinierët për të na ndihmuar. Jemi mirë, të gjithë janë të sigurt “. Kështu që një nga tre banorët e aksidentit ndodhi në autostradën, në territorin e Lentinit, të përmbytur nga dalja e lumit San Leonardo, tregoi për aventurën e keqe të anëtarëve të familjes, të cilët jetojnë në Catanese.

{}