Power thotë se Rusia po shkatërron rendin botëror

142
Ambasadorja në largim e Shteteve të Bashkuara në OKB, Samantha Power, tha se Rusia është e angazhuar në veprime agresive dhe destabilizuese, të cilat, sipas saj, kërcënojnë rendin botëror.
Power i bëri këto komente të martën në Këshillin Atlantik, me seli në Uashington.
Ajo përmendi aneksimin e paligjshëm që i ka bërë Rusia gadishullit ukrainas të Krimesë dhe ndërhyrjen e Kremlinit në konfliktin në lindje të Ukrainës, pastaj mbështetjen për Qeverinë e Sirisë në luftën civile të këtij vendi, si dhe përpjekjet për të ndikuar zgjedhjet në demokracitë perëndimore përmes piraterimit të kompjuterëve dhe fushatave të dezinformacionit.
“Veprimet e Rusisë nuk krijojnë rend të ri botëror. Ato po e shkatërrojnë atë që ekziston”, tha Power.