Pas Matteo Renzit, një tjerër kryeministër jep dorëheqjen

130

Pas Matteo Renzit në Itali, një tjetër
kryeminister ka njoftuar se do të japë dorëheqjen. John Key tha se do të japë
dorëheqjen si kyreministër i Zelandës së Re pas tetë vitesh punë, duke
pretenduar se ky largim është për arsye familjare.

Duke e quajtur dorëheqjen
vendimin më të vështirë që ka bërë ndonjëherë, Key tha se ka bërë gjithcka që
ka mundur dhe se nuk di çfarë të bëjë tjetër.

Ai tha se nuk do të kërkoj një
mandat të katërt në zgjedhjet e 2017.

Zëvendëskryeministri Bill English
me shumë mundësi do të jetë kryeministri i përkohshëm i Zelandës së Re.

John Key njihet si një ndër
liderët më popullorë të Zelandës së Re.