Panik në Itali: Shpërthen fuqishëm vullkani Etna

229
Vullkani Etna ka shpërthyer në një shfaqje të zjarrtë lave në Sicilinë lindore, duke përhapur panik në Itali. Shpërthimi sa i frikshëm aq edhe spektakolar mund të shihet nga qyteti i Katanias dhe qyteti turistik i Taorminas. Por autoritet kanë frikë se shpërthimi mund të “marrë për më keq” dhe të lërë pasoja në njerëz, shkruan “Daily Star”. Retë e hirit prite të anulojnë dhjetëra fluturime ndërkombëtare. Etna është vullkani më i lartë dhe më aktiv në Europë. Mali zjarrit filloi të nxirrte llavë që mbremjen e kaluar