Shembje të rënda në kalanë e Beratit, turistët japonezë shtangen

142
Forumi per Mbrojtjen e Trashegimise Kulturore ka denoncuar disa shembje të rënda në muret e Kalës së Beratit.
“Tani rrokopuja eshte pershpejtuar. Kurre ska patur me teper fonde Ministria e Kultures se tani dhe kurre ska patur po ashtu me teper neglizhence ndaj objekteve ne rrezik te trashegimise sone unikale. SHEMBJE TE REJA ne kalane e Beratit… Nga ana qe shihen lagjet e banimit. Pamjet flasin vete. Keto foto u bene dy dite me pare kur nje grup turistesh japoneze shihnin njeri-tjetrin gjithe habi !!!” – ka qenë denoncimi i Forumit.