Përmbytet hidrocentrali, çfarë ka ndodhur në Korçë

314

Kishin hapur me vetëdije portën e kanalit ujitës, duke përmbytur në këtë mënyrë hidrocentralin “Bistrica 2”.

Ngjarja ka ndodhur më datë 3 korrik në Finiq, në lokalitetin e quajtur “Mesopotam i Sipërm”,  dhe ende nuk dihet arsyeja e aktit nga dy personat e arrestuar, shtetasit V.R. 51 vjeç banues në Finiq dhe N.R. 66 vjeç, banues në Delvinë.

Si pasojë e përmbytjes, momentalisht hidrocentrali ka dalë jashtë funksionit.