Moti i keq përfshin vendin, mbeten pa energji elektrike disa zona

286
Moti i keq i dy ditëve ka shkatuar avari në rrjetin elektrik të disa zona të vendit, kryesisht ato rurale ku janë shfaqur 90% e defekteve.
Nisur nga kjo situatë, OSHEE thekson se po ndjek me përparësi furnizimin me energji elektrike të të gjithë konsumatorëve nëpërmjet rrjetit shpërndarës të energjisë elektrike nga Drejtoria e TL dhe Drejtoritë Rajonale përkatëse.
Në gatishmëri janë vendosur rreth 2200 punonjës, në nënstacione, fidra dhe nivel kabinash.
Rajonet më të prekura nga defektet janë Elbasani, Gjirokastra dhe Vlora.
Për shkak të kushteve të rënduara atmosferike, hasim në vështirësi për riparimin e defekteve, sidomos në zonat rurale ku kryesisht linjat janë ajrore dhe terreni i lagësht.
Theksojmë se për shkak të motit të keq me erëra dhe reshje të dendura që ka përfshirë vendin, afro gjysma e linjave që nuk punojnë janë stakuar nga vet OSHEE si masë sigurie për të evituar rreziqet në rrjetin shpërndarës të energjisë elektrike.