Suplementi Pena Shqiptare/ Ali Bregu: Testimi i korrupsionit

550
Sigal

Diskutuan njerëzit, të dinë

Krye arës mbi lëndinë,

Nënë hije, mbi lagunë,

Kush bën korrupsion më shumë.

Dhe thanë: -Kush çdo këpucë

Do ta lyejë më shumë me llucë,

S`ka dyshim e do besuar

Është më i korruptuar…


…Zyrtar` i ri, zemërbutë

I leu pakëz mu në shputë.

Polici blu me patllake,

Dy tri pika sipër take.

Drejtori eksiq nga dhëmbët,

Gjer në gju i leu këmbët.

Doganieri gjithashtu

Një pëllëmbë e ca mbi gju.

Shefi i tij tepër serbes,

Qe përbaltur gjer në brez.

Zëvendësministër i parë

Gjer te kotka, në kollare.

Ministri si askush tjetër

Përmbi gushë, nënë mjekër.

Mjeku me thik` e hanxharë

Gjer në ballë, si më parë.

Gjyqtari me gjithë shokë

Gjer te koka, përmbi flokë.

Prokurori mendjehollë,

Tek e tuk veç ndonjë njollë.

-Se, -tha, -si nën` gjethe-fiku

Më mbajti në sqetull miku.

Deputeti që s`të fal,

Krejt i pastër qe, Kristal…

… E cyt një mystaqelli :

-Na trego ti, o zotni,

Nëpër rrugët gjithë batak

Si s`u përbalte aspak?!

Tha: -Sikundër dhe më parë

Kam vendosur, e kam ndarë,

Eca, -shtoi,- vetë lezeti

Mbi shpinë  imuniteti.

                          P.S

Për të tjerë mbi këta

Dorën vë e s`bëj shaka

Përmbi zjarr edhe bëj benë

Sipër dyshekut, kur flenë,

Gjithë përçart flasin në gjumë:

“-Ato ti dhe këto unë!”