Robert Haxhi: O i lik more i kil, do futemi në polotik

225
O I LIK MORE I LIK
DO FUTEM NE POLITIKE
—————————————–
Xhaxho dhe qe je i lik
Perseri un te kam mik
Me ç’ shoh cik e nganje çik
Do futem ne politike
——————————————–
Se xhaxho qe thua ti
Te bej be per te dy sy
Po edhe per perendi
Them se do te jete risi
Qe te futet nje i ri
Nga risia s merr vesh ti
Nejse mos kalo merzi
Po mere me qetesi
Se edhe une nuk e di
Po do pyes ketu, aty
Me kuptove o mavri
Qe su bere kurr njeri
————————————————-
Po kete here nuk e zgjat
Xhaxho nuk do ta ha that
Do futem kete mandat
Se mos do punoj me shat
Ja do punoj si ky miku
Kur e pash xhaxho ma piku
Do degjoc krisma belxhiku
Fshikullimat prej kamxhiku
Deng tja beje kembes armiku
Ah mor i shkret qe u shqeve
S bere pushim qe kur leve
Matrapikun e mbertheve
Ashtu te gjithin e krreve
Per te na ndihmuar neve
———————————————–
Kete radhe do jem i prere
Sa te fut kemben njehere
Pastaj o xhaxhua i mjere
Do me gjesh me qen me ere
Do me kerkosh me zagare
Nga mullari ne mullare
Nga qe ske per te me pare
Malli kaq shume do te marre
Sa do shkrehesh ne te qare
—————————————————
Kuptom xhaxho jo se sdua
Do me hapet pune dhe mua
Se do punoj dhe me ligje
Do ndihmoj dhe ndonje qyqe
Do ta zbath der ne patiqe
Do heq dhe ca harxhiliqe
Kuptoje vet se me vdiqe
—————————————————
Eh mor xhaxho palikari
Te ka ikur komplet zari
Po ne ta preu kandari
Duku njehere nga mullari,,,,,!!!!!
Sigal