Zyrtare/ Zhang dështon të paguajë borxhet, Inter në dorë të fondit amerikan

23
Sigal

Tani është zyrtare, Interi ka kaluar plotësisht në duart e fondit amerikan “Oaktree Capital Management”.

Firma me bazë në Kaliforni ka komunikuar ditën e sotme ndryshimin e pronësisë duke i dhënë fund kështu epokës së Steven Zhang te klubi italian.

Alejandro Cano, menaxher i fondit amerikan ka deklaruar se: “Si pronësi e re, ne e dimë përgjegjësinë tonë të madhe ndaj komunitetit dhe trashëgimisë historike të Interit. Ne jemi të përkushtuar për suksesin afatgjatë të zikaltërve dhe besojmë se ambiciet tona për klubin bashkohen ata të fansave të tij të pasionuar në Itali dhe në mbarë botën”.

Kjo pason dështimin për të shlyer huanë tre vjeçare të dhënë nga Oaktree për pronat e Interit te Suning dhe Zhang, e cila skadoi më 21 maj 2024 me një bilanc total prej rreth 395 milionë euro.

Pikërisht borxhi ka bërë që Oaktree të përfitojë dhe të bëjë të vetin klubin kampion të Serie A në Itali, teksa tani vijojnë proceduarat për kalimin e pronësisë te amerikanët.

Në maj 2021, me Interin në rrugën e duhur për të regjistruar humbje financiare rekord për vitin financiar 2020/2021, Oaktree u ofroi kompanive të Interit burimet e nevojshme për të stabilizuar situatën financiare të klubit dhe për të vazhduar punën, duke siguruar gjithashtu pagesën e lojtarëve dhe punonjësve.

Në tre vitet që nga operacioni urgjent i Oaktree, Interi ka fituar Kupën e tij të tetë dhe të 9-të të Italisë, ka siguruar Superkupën e gjashtë, të shtatë dhe të tetë dhe ka fituar titullin e 20-të të Serie A dhe yllin e dytë historik, si dhe ka arritur në finalen e Ligës së Kampionëve të UEFA-s. për herë të parë që nga viti 2010.

Deklarata e plotë:

“Nga  dita e sotme, 22 maj 2024, fondet e menaxhuara nga Oaktree Capital Management, LP (“Oaktree”) janë pronarë të FC Internazionale Milano. Kjo vjen pas dështimit të shlyerjes së kredisë trevjeçare dhënë nga Oaktree për kompanitë në pronësi të Interit, e cila skadoi më 21 maj 2024 me një bilanc total prej rreth 395 milionë eurosh në maj 2021.

Interi do të regjistronte humbje financiare për vitin financiar 2020/2021, kështu që Oaktree siguroi stabilitetin financiar të klubit për të vazhduar punën, duke garantuar gjithashtu pagesën e lojtarëve dhe punonjësve në tre vitet që nga ndërhyrja urgjente e Oaktree. Falë kësaj ndërhyrjeje, Interi ka fituar Kupën e tetë dhe të nëntë të Italisë, Superkupën e gjashtë, të shtatë dhe të tetë dhe “Scudetton” e 20-të dhe yllin e dytë historik, si dhe arriti në finalen e UEFA Champions League për herë të parë që nga viti 2010.

Oaktree është i përkushtuar për arritjen e rezultatit më të mirë dhe për prosperitetin afatgjatë të Interit, me fokus fillestar në stabilitetin operacional dhe financiar të Klubit dhe palëve të tij të interesuara.

Oaktree synon të punojë ngushtë me ekipin aktual drejtues të Interit, partnerët, ligën dhe organet drejtuese të sportit për të siguruar që Klubi të jetë i pozicionuar për sukses brenda dhe jashtë fushës, duke u fokusuar në menaxhimin dhe qeverisjen e fortë me një vizion të rritjes së qëndrueshme dhe të suksesshme.”

lejandro Cano, Drejtor Menaxhues dhe Bashkëdrejtues për Strategjinë e Mundësive Globale të Oaktree, komentoi:

“Si pronarë të rinj, ne e dimë përgjegjësinë tonë të madhe ndaj komunitetit dhe trashëgimisë historike të Interit. Ne jemi të përkushtuar ndaj suksesit afatgjatë të zikaltërve dhe besojmë se ambiciet tona për Klubin bashkohen me ato të tifozëve të tij pasionantë në Itali dhe në mbarë botën. Fokusi ynë fillestar është stabiliteti operacional dhe financiar i klubit Objektivi ynë është të vazhdojmë suksesin e arritur në fushë me një rrugë rritjeje dhe suksesi afatgjatë”.

Oaktree dhe ekipi drejtues i Interit do të jenë në kontakt me palët kryesore të interesit të klubit gjatë javëve të ardhshme për të siguruar një tranzicion të rregullt dhe të qetë.