Ja si urdhëri Boris Johnson hetimin për bashkëpunëtorin nazist George Soros pas përfshirjes në fushatën Ani-Brexit

95
Sigal

 Rrëfimi/ “BfB tha:” Pasqyrat tona financiare janë depozituar siç duhet dhe sqarojnë se kemi marrë para nga Fondacioni i Shoqërisë së Hapur.

Boris Johnson urdhëron hetimin për bashkëpunëtorin nazist GeorgeSoros mbi Fushatën Anti-Brexit

Qeveria konservatore-populiste e Hungarisë e quan Soros një armik të demokracisë së tyre. Ai ka përdorur miliarda për të bërë fushata për organizata të tilla si Bashkimi Europian, dhe për të bërë fushatë për emigracionin masiv. Ministria e jashtme e Izraelit ka lëshuar një deklaratë ku denoncon zotin Soros. Ai ka udhëhequr luftën për të bojkotuar shtetin hebre. Në Maqedoni, ekziston një lëvizje dedikuar për të ndaluar makineritë e liga të George Soros, Stop Operation Soros (SOS). Por këtu në Amerikë, ky rrezik i madh për shoqëritë e lira është një hero (dhe financuesi kryesor) për partinë Demokratike. Bashkëpunëtori nazist George Soros, i cili e përshkroi punën e tij, konfiskimin e pasurisë nga hebrenjtë si “ditët më të lumtura të jetës sime”, është një hero i së majtës antisemitike.

Boris Johnson urdhëron hetim për George Soros për fushatën anti-brexit

Nga MassachusettsDaily, 17 dhjetor 2019

Qeveria e Partisë Konservatore të Britanisë ka filluar një hetim urgjent ndaj miliarderit liberal George Soros, mbi pretendimet që financieri globalist ka grumbulluar miliona në një fushatë për të bllokuar Brexit dhe për të vënë poshtë kryeministrin britanik Boris Johnson. Soros, i njohur globalisht si “njeriu që theu Bankën e Anglisë”, po përballet me një hetim prej gati 3 milion £ (3.85 milion dollarë) që fondacioni i tij pompoi në një fushatë anti-Brexit që synon të rrëzojë kryeministrin Johnson. Konservatorët kanë bërë thirrje për një hetim urgjent të Komisionit Zgjedhor për organizatën amerikane të George Soros Open Society Foundation (Fondacioni i Shoqërisë së Hapur (OSF)). Masa vijon pas një raporti nga The Mail të Dielën i cili zbuloi një gjurmë letre që zbulonte se OSF financonte shuma të mëdha parash në një fushatë duke kërkuar të  bllokonin Brexitin në kutinë e votimit.

 

Fondacioni me qendër në New York nga Soros dërgoi para për grupin pro-BE BEST FOR BRITAIN (BfB)

Financimi iu dërgua grupit përmes një poste në Londër, duke anashkaluar një ndalim për dhurime të huaja për organizatat politike.

BEST FOR BRITAIN (BfB) ka krijuar një faqe në internet duke u thënë njerëzve se si të votojnë me taktikë për kandidatët e mbështetur nga të mbeturit, të cilat, nëse do të ishin të suksesshme, do të fshinin shpresat e zotit Johnson për një shumicë, sipas Mail. Zhvillimi vjen pasi Liberal Demokratët, Partia e Gjelbër dhe Plaid Cymru formuan një pakt “Unite To Remain” (të bashkuar për të mbetur) për të mos qëndruar kundër njëri-tjetrit në 60 vende, për të dhënë mundësinë më të mirë të një kandidati të mbetur. BfB e përshkruan veten si një “udhëtar” me aleancën, e cila pritet të shfrytëzojë të dhënat e saj. Soros me origjinë hungareze ndihmoi në ndërtimin e pasurisë së tij duke vënë bast kundër stërvitjes britanike në të mërkurën e Zezë në 1992, duke shkaktuar panik në qeverinë e John Major dhe duke fituar famën e tij te keqe. Sorosi globalist thotë se dashuria e tij për Britaninë e çoi atë në fushatë kundër “gabimit tragjik” të largimit nga Bashkimi Europian. Ai tha kohët e fundit se fondet që ai ka dhënë për veprimtarinë anti-Brexit “nuk janë përdorur për qëllime partizane ose elektorale. Ato u përdorën për të edukuar publikun britanik. Që nga viti 2017, BfB ka marrë 2.7 milion £ (3.47 milion dollarë) nga fondacioni i Soros. Shumat janë zbuluar në llogaritë e degës së fondacionit në Londër, e cila ndan një ndërtesë zyre në Ëestminster me organizata të tjera anti-Brexit, përfshirë Britaninë e Hapur dhe  Lëvizja Europiane.Të dy këta grupe kanë luajtur një rol kritik në fushatën e votave të njerëzve për një referendum të dytë. Facebook duket se është një fushë beteje kryesore në Zgjedhje dhe BfB ka investuar shumë në reklamat në këtë platformë, duke shpenzuar gjithsej 613,000 £ që nga tetori i vitit 2018. Vetëm në 30 ditët e kaluara, BfB ka shpenzuar 137,000 £ (176k $) në 165 reklama të ndryshme të sponsorizuara.

Gati një në katër votues thonë se synojnë të votojnë me taktikë këtë Zgjedhje – ekuivalente me pothuajse 7.8 milion vota, shumica kryesore e pasigurtë ende. Mjeti taktik i votimit i BfB-së, GetVoting. org, parashikon që nëse 30 përqind e votuesve pro-Mbetjes përdorin votën e tyre në këtë mënyrë, kjo do të parandalojë që Konservatorët të fitojnë një shumicë, bazuar në analizën e kryer njeri për njeri të 46,000 njerëzve në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar. Unite To Remain, (të bashkuar për të mbetur) i kryesuar nga Heidi Allen, ish-deputeti i Tory u kthyer në Liberal Demokrat, pretendon se të paktën 44 nga 60 vendet janë “shumë të fitueshme” nëse përdoret votimi taktik.

Në zgjedhjet e 12 dhjetorit, Lib Dems do të qëndrojë i padenjë nga dy partitë e tjera në pakt në 43 zona, të Gjelbrit në dhjetë dhe Plaid Cymru në shtatë. Zonja Allen tha që marrëveshja ndër-partiake ishte “e paparë në historinë moderne politike britanike.”Mbrëmë, Andreë Percy, i cili është për rizgjedhje,tha për Tories në Brigg dhe Goole:” Unë po i bëj thirrje Komisionit Zgjedhor që të hetojë me urgjencë nëse ka ndodhur një shkelje e rregullave të shpenzimeve dhe të sqarojë se si BfB po i shpenzon këta miliona jashtë shtetit. “Rregullat janë të qarta: donacionet e huaja në këtë shkallë nuk mund të shpenzohen në një fushatë zgjedhore.”Ne kemi nevojë për një fushë të drejtë dhe të barabartë – dhe kjo do të thotë të sigurosh që grupet e vështira që kërkojnë të prishin vullnetin demokratik të britanikëve nuk do të veprojnë si një rrugë për paratë e huaja që të ndikojnë në zgjedhjet në këtë vend.”BfB tha mbrëmë:” Pasqyrat tona financiare janë depozituar siç duhet dhe sqarojnë se kemi marrë para nga Fondacioni i Shoqërisë së Hapur. (OFS)“Gjatë periudhave të rregulluara siç janë zgjedhjet, ne përdorim donacione të lejueshme në Mbretërinë e Bashkuar për aktivitetin e rregulluar të fushatës për të zbatuar rregullat e Komisionit Zgjedhor.“Asnjë para nga donacionet e huaja nuk përdoret për të financuar këtë. “Ne shpresojmë që Komisioni Zgjedhor të konfirmojë se dhe në këtë rast kjo ka ndodhur.””Duke pasur parasysh dëmin që qeveria Johnson dhe një Brexit i vështirë do t’i shkaktonte vendit, ne kemi marrë një numër të madh dhurimesh nga e gjithë Britania.”