Tumori i gjirit mund të kurohet, mjafton të zbulohet në kohë

292

INTERVISTA/ Flet për suplementin “Mjeku në familje”, Dr. Teuta Buxheli, mjeke onkologe

Çdo grua është e rrezikuar nga tumori i gjirit. Ndaj çdo shenjë që paralajmëron këtë sëmundje të rëndë nuk duhet ta neglizhoni. Tumori i hershëm (në faza fillestare) zakonisht nuk shkakton simptoma, kështu që preferohet kontrollim i shpeshtë tek mjeku. Gjithashtu duhet të tregoni kujdes me rritjen e peshës, sepse kilogramët e tepërta sjellin rrezikun për të zhvilluar sëmundjen dhe ulin mundësinë për mbijetesë. Por se cilët janë shkaktarët kryesorë, simptomat dhe mënyrat si zbulohet kjo sëmundje e shpjegon në një intervistë për suplemenint ‘Mjeku në familje’, Dr. Teuta Buxheli, mjeke onkologe.

Doktoresha, kush është grupmosha më e rrezikuar për t’u prekur nga tumori i gjirit? A ka tendencë që kjo sëmundje të shfaqet edhe në moshat e reja?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf