Susami parandalon 7 lloje tumori, diabetin dhe tensionin

876
Sigal

Farat dhe vaji i susamit janë subjekt i shumë hulumtimeve shkencore, ndërsa ne ju sjellim disa nga përparësitë e tij

Susami është një nga bimët më të vjetra të kultivuara në botë. Vaji i susamit përdoret për shumë qëllime. Në fillim është përdorur si burim i shkëlqyeshëm i kalciumit dhe magnezit, ndërsa sot shkencëtarët konfirmojnë shumë veçori shëruese që i ka susami. Susami është bimë njëvjeçare, e cila arrin lartësinë prej rreth 2 metrash.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf