Shenjat që tregojnë se trupi juaj është dehidratuar

198
Sigal

Vera ka ardhur dhe shumë prej nesh janë të shqetësuar për imazhin, cilat rroba banje do të blejmë dhe në cilin plazh do të shkojmë. Sigurisht e gjithë kjo është e nevojshme, por gjëja më e rëndësishme është trupi ynë dhe nevojat e tij. Pra, si ta kuptoni nëse jeni të dehidratuar?

Keni një dhimbje koke të vazhdueshme

Truri ynë është në një “qese” lëngjesh. Kur trupi është i dehidratuar, këto lëngje janë të varfëruar dhe truri mund të shtypet duke rezultuar në dhimbje koke të shpeshta. Mundohuni të pini shumë lëngje dhe do të shihni një ndryshim.

Keni aromë të pakëndshme në gojë

Pështyma ka veti antibakteriale. Kur dehidrimi zvogëlon sasinë e prodhuar në gojë, atëherë bakteret rriten dhe shkaktojnë erë të keqe.

Keni rrudha

Dehidratimi mund të shkaktojë dëshira për ëmbëlsirat. Arsyeja është se kur dehidratohen, organet që përdorin ujin për të çliruar glikogjenin dhe përbërës të tjerë nga rezervat e energjisë së trupit nuk funksionojnë siç duhet. Kështu ndjeni nevojën për ushqim në mënyrë që trupi juaj të marrë energjinë që i nevojitet.

Lëkurë e lirshme

Mundohuni të shtrëngoni lëkurën tuaj për disa sekonda. Nëse e shihni që është e ngadalshme në rikuperim atëherë do të thotë se është e dehidratuar dhe keni nevojë për ujë.