Shenjat e zakonshme që tregojnë se keni nevojë për syze optike

105
Sigal

Shikimi juaj ndryshon me kalimin e kohës dhe rritjen në moshë. Jo çdo ndryshim në shikim është anormal. Gjëra të tilla si nevoja për më shumë dritë për të parë qartë ose problemet e dallimit të ngjyrës së zezë dhe blusë, për shembull, janë normale dhe nuk kërkojnë syze. Por ka raste kur ndryshimet në shikim nuk janë normale dhe nevojitet mbajtja e syzeve optike.

Disa njerëz që kanë nevojë për syze nuk kanë ndonjë simptomë, ndërsa të tjerët kanë simptoma shumë të qarta. Simptomat ndryshojnë në varësi të problemit që keni. Disa simptoma të zakonshme janë:

– shikimi i turbullt
– pamje të dyfishta
– objektet me linja jo të qarta duken si të mjegullta
– dhimbje koke
– sytë i keni të lodhur ose të irrituar
– shikim i shrembëruar
– mbyllje e syve për të parë më mirë
– probleme për të drejtuar makinën natën.

Lista e mësipërme nuk është e kufizuar. Nëse vëreni ndryshime që nuk janë normale për ju, konsultohuni me mjekun e syve