Rinojeni lëkurën dhe zhdukni njollat me këtë përbërës të zakonshëm

361
Margarina njihet si përbërës i ndryshëm në gjellë dhe ëmbëlsira, por mesa duket përveç kësaj margarina ka efekt në mjekësinë popullore. Dhimbjet e hematomave të shkaktuar nga goditje të inflamacione të ndryshme zbuten me margarinë sipas përkrahësve të mjekësisë popullore.
Hematoma karakterizohet nga grumbullimi i gjakut në hapësirën ndërmjet pjesës së brendshme dhe pjesës së jashtme të lëkurës.
Simptomat zakonisht shfaqen brenda një kohe të shkurtër, pas një dëmtimi. Vitaminat A, D dhe E që përmban ky produkt depërtojnë në epidermë dhe ndikojnë në shërimin e vendit të goditur. Lyerja e zonës me margarinë direkt pas goditjes, përplasjes pengon shfaqjen e hematomave dhe nxirjeve të ndryshme.
Ekspertë nga Universiteti i Harvard-it, konstatojnë se margarina është më e shëndetshme sesa gjalpi. Ata thonë se kanë gjetur se zëvendësimi i yndyrave të ngopura me ato të pangopura zvogëlon rrezikun e sulmit në zemër. Me rastin e blerjes, zgjidhni margarinën me përqindje sa më lartë të thartirave yndyrore të dobishme dhe të pangopura dhe vitamina, dhe shmangni prodhimet të cilat përmbajnë thatira transyndyrore.