Ura që zhduket nën ujë, realiteti i saj është më shumë se intrigues

447
Gjatë gjithë historisë së botës tonë të bukur, ata kanë krijuar tashmë kaq shumë projekte të mahnitshme arkitektonike. Ndonjëherë pyes veten se si mendja e njeriut arriti gjithë këtë?
Kjo është Ura Oresund, e cila lidh kryeqytetin e Danimarkës, Kopenhagë me qytetin suedez Malmo.
Pamundësia e këtij krijimi është fakti se një pjesë e urës thjesht zhduket nën ujë.
Paramendoni sikur jeni duke udhëtuar në urë me makinën tuaj dhe papritmas ju e gjeni veten nën ujë!
Në fakt, nuk ka nevojë për t’u shqetësuar, ju jeni vetëm në një tunel nënujor.
Por përmasat e kësaj pune janë me të vërtetë mbresëlënëse…
Ura u hap më 1 korrik të vitit 2000.
Sigal