Kush duhet t’i nënshtrohet mamografisë

466
Sigal

PROCEDURA/ Diagnostikimi në kohë i tumorit të gjirit është hapi i parë i trajtimit të plotë të sëmundjes

Mamografia është një ekzaminim radiografik i gjirit dhe nuk është një procedurë e re. Për herë të parë ajo është përdorur në vitin 1930. Teknikisht është një procedurë relativisht e thjeshtë, dhe jo e shtrenjtë. Mamografia bazohet në kontrastin radiografik të strukturave të gjirit dhe pikërisht në kontrastin natyral të siguruar nga përmbajtja e dhjamit të gjirit.

Shkrimin e plotë do ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print