Këto janë dy sëmundjet e rënda që shkaktohen tek gratë nga puna me turne dhe natën

434

Shkencëtarët amerikanë, pas orëve të tëra studimesh kanë arritur në përfundimin se gratë që punojnë gjatë natë kanë më shumë më probabilitet që të preken nga kanceri i vezoreve.

Sipas shkencëtarëve këto gra kanë 49 për qind më të madh probabilitet që të preken nga kanceri i vezoreve.

Në këtë studim kanë marrë pjesë rreth 3 mijë femra. Rezultatet e studimit janë publikuar nga revista “Occupational and Environmental Medicine.

Më prekurat nëse punojnë natën janë gratë që i ka mbushur 50 vjeç.

Shkencëtarët argumentojnë se puna natën ndikon në mos prodhimin e hormonit të estrogjenit dhe dëmtimin e ADN-së tek gratë.

Ndërsa disa studime të tjera të mëparshme kanë treguar se edhe pune me turne është e dëmshme për gratë, sepse rriten mundësitë për t’u prekur nga kanceri i gjirit.