Këshilla për t’u mbrojtur nga tumori i prostatës, ezofagut dhe i gjirit

493
Sigal

Kjo dietë është një terapi e “American Cancer Society” për uljen e rrezikut në mënyrë që të mos prekeni nga tumoret

Dieta në vazhdim është një këshillë e “American Cancer Society” për reduktimin e rrezikut për t’u prekur nga tumoret. Kjo dietë është e sugjeruar nga mjekët amerikanë, ndihmon edhe për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare, diabetit dhe në përgjithësi regjimit për një shëndet më të mirë. Ka vite që përsëritim se një dietë e shëndetshme dhe aktiviteti i duhur fizik na mbrojnë nga shumë lloje tumoresh. Por me kalimin e kohës, këshillat e marra dhe sugjerimet nga studimet e shumta, njëra më kontradiktore se tjetra, më shumë na kanë ngatërruar se sa na kanë qartësuar. Për të bërë diferencën na ndihmon guida e “American Cancer Society”, e publikuar kohë më parë në “Cancer Journal for Clinicians”. Në këtë publikim, ekspertët pas një pune përmbledhëse të literaturës shkencore u përgjigjen edhe pyetjeve më të shpeshta për ushqimet, pijet, substancat apo regjimet ushqimore mbi të cilat kemi pasur shumë dyshime në këto vite: për shembull ushqimet bio apo pijet e gazuara.

Udhëzimet

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf