Ja pija me e re që ndihmon në shërimin e diabetit

242

 

Gazeta Telegraf/ Diabeti është një ndër
sëmundjet më të zakonshme të epokës moderne. Por, kura për diabet mund të
gjendet lehtë edhe te produktet që na dhuron natyra.

Shkenca ka filluar ta pranojë dhe të
demonstrojë që për sëmundjen e diabetit natyra bën mrekullinë e saj.

Bima që ndihmon shumë të sëmurët me diabet
është bamja. Më origjinë nga India, shkencëtarët kanë arritur të dëshmojnë se
bamjet zvogëlojnë nivelin e lartë të sheqerit në gjak.

Përgatitja është shumë e thjeshtë: lërëni
bamjet në një gotë me ujë gjatë gjithë natës dhe lëngun e fituar e konsumoni
ditën e nesërme.

Ky ujë gjithashtu redukton rrezikun e
kancerit, veçanërisht të zorrës së trashë. Uji i bamjeve duhet të konsumohet në
mëngjes, në stomakun bosh.