Ja 6 arsyet e mundshme pse ju vonohet cikli menstrual!

602
Sigal

Cikli menstrual i vonuar mund të varet nga disa faktorë dhe në disa raste nuk duhet të nënvlerësohet! Çdo 28 ditë ne gratë presim ardhjen e menstruacioneve, jo shumë të lumtura, kuptohet! Sidoqoftë, ky i fundit nuk mund të arrijë në ditën e caktuar dhe prandaj shkaktohen vonesa. Cikli menstrual i vonuar mund të varet nga disa faktorë: së pari, zakonisht, mendohet se ke një shtatzëni në progres. Në realitet, kjo mund të nënkuptojë diçka fiziologjike ose faktorë për tu shqetësuar…Prandaj, le të zbulojmë shkaqet e mundshme të vonesës së ciklit tuaj menstrual, transmeton Class.

1. Shtatzënia. Arsyeja e parë që mendojmë se pse kemi vonesë të ciklit është shtatzënia. Për të qenë të sigurt për këtë, është absolutisht e nevojshme të kryhet një test i shtatzënisë dhe jo vetëm të përqëndroheni tek dhimbjet që mund të jenë shumë të ngjashme me ato menstruale.

2.Stresi. Stresi është një armik për shëndetin. Mund të shkaktojë dëmtime të ndryshme dhe gjithashtu mund të shkaktojë vonesë në ciklin menstrual. Për fat të keq, edhe në këtë rast një moment stresues në jetën tonë mund të ndikojë në trupin tonë.

3. Humbja e peshës. Humbja e tepërt e peshës ose çrregullimet e të ngrënit të tilla si anoreksia ose bulimia mund të ndikojnë shumë tek menstruacionet. Edhe kaloritë e ulëta ose ndryshe të çekuilibruara dhe dietat e shëndetshme mund të jenë shkaku i vonesës. Për të qenë në gjendje t’i kushtoni vëmendje, është absolutisht e nevojshme të mbështeteni te dikush kompetent. Për më tepër, është e rëndësishme të ndiqni një dietë specifike gjatë ciklit menstrual!

4.Menopauza. Një fazë e jetës që çdo grua, herët a vonë, do të duhet të jetojë: ardhja e menopauzës, mund të shkaktojë mungesë cikli ose të shkaktojë një vonesë gjithsesi!

5. Sindromi i ovareve polikistike. Një çrregullim endokrin që përfshin rreth 10% të popullsisë femërore: gjatë ekzaminimit me ultratinguj, vezoret paraqesin cistikë të vegjël në sipërfaqe për shkak të sindromës së ovareve polikistike.

6. Ilaçet. Disa ilaçe mund të ndryshojnë ardhjen e menstruacioneve. Prandaj, kjo nuk duhet të shkaktojë shqetësim! Nëse cikli shpesh tenton të vonojë, është absolutisht e nevojshme të kontaktoni mjekun tuaj, i cili do të jetë në gjendje të analizojë problemin.