Hipertensioni, ja ushqimet që e mposhtin

395
Sigal

Gati dy nga tre persona të moshuar me diabet kanë edhe hipertension, këto gjendje rrisin rrezikun për sëmundje të tjera

Gati dy nga tre persona të moshuar me diabet kanë edhe hipertension (shtypja e lartë e gjakut). Që të dyja këto gjendje rrisin rrezikun për sulm në zemër, goditje në tru, sëmundje të syve dhe veshkave. Si sheqeri në gjak, ashtu edhe shtypja e gjakut luhatet gjatë ditës. Shtypja normale e gjakut është 120/80 mmHg. Rezultatet nën 120/80 mmHg konsiderohen normale, por një rezultat përmbi të nuk duhet të konsiderohet shkak për të krijuar panik.

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf