Gjashtë gabimet që çojnë në yndyrosjen e flokëve

465
Sigal

Nëse ndjeni se flokët ju yndyrosen brenda ditës që i lani duhet të ndryshoni diçka në rutinën tuaj të kujdesit të flokëve, sepse diçka po bëni gabim.

Përgjigjja nuk është t’i lani më shpesh, apo të përdorni shampo të thatë, sepse janë shumë faktorë të tjerë, që as jua merr mendja, që nxisin prodhimin e tepërt të yndyrës në skalpin e kokës.

1. Nuk e pastroni mirë lëkurën e kokës

Ashtu si mos larja e fytyrës mund të çojë në bllokimin e poreve, ashtu dhe pastrimi jo i mirë i skalit të kokës mund të çojë në grumbullimin e baktereve të padëshirueshme që bllokojnë folikulat e flokëve.

2.I lani shumë shpesh

Nga ana tjetër, larja e shpeshtë e flokëve mund të jetë një arsye përse ju yndyrosen shumë shpejtë. Duke i hequr yndyrën natyrale, flokët do të kundërpërgjigjen duke prodhuar edhe më shumë yndyrë.

3. Jeni duke e aplikuar gabim balsamin
Flokët kanë nevojë për balsam për t’i mbajtur ato të buta e të shëndetshme, por nëse keni flokë të vajosur, duket të shmangni aplikimin e zbutësit që në rrënjët e flokëve, pasi kjo mund të nxisë prodhimin e yndyrës.

4. Mos i lani flokët me shumë ujë të nxehtë

Lëkura e kokës mund të thahet nga uji i nxehtë, duke rezultuar në mbiprodhim të yndyrës! Në të vërtetë, dermatologët rekomandojnë që shpëlarja juaj e fundit duhet të jetë me ujë të ftohtë, i cili mbyll poret e flokëve.

5. Produktet tuaja janë shumë të rënda

Produkte si dylli, kremrat dhe vajra mund të bëjnë flokët tuaj edhe më të yndyrshëm. Kini kujdes me sasinë që përdorni dhe mos e filloni aplikimin e tyre që nga rrënjët.

6. I drejtoni dhe i krihni shumë shpesh flokët

Lajme të këqija për të varurat nga pjastra. Rezulton që mjetet e nxehta stiluese thajnë së tepërmi flokët duke përshpejtuar krijimin e yndyrës. Gjithashtu mbi-krehja, ashtu si mbi-larja mund të stimulojë yndyrosjen e flokëve. Mbajini duart larg flokëve dhe kapini sa më shpesh.