Kalciumi, jo vetëm për kockat, por tanimë edhe polipet në zorrë dhe sistemin nervor

857

Nëse merrni suplement kalciumi sigurohuni për sasinë e nevojshme të kalciumit elementar dhe jo për sasinë totale

Të gjithë e dinë tashmë se kalciumi është i rëndësishëm për formimin dhe fortësinë e eshtrave dhe të dhëmbëve. Por jo të gjithë e dinë se ai është i rëndësishëm për një ritëm normal të zemrës, për një presion arterial normal dhe madje ndihmon për funksionimin normal të sistemit nervor. Për më tepër studimet sugjerojnë se shtesa në kalcium mund të ndihmojë në lehtësimin e shenjave të sindromit paramenstrual dhe ka gjithashtu studime që sugjerojnë se kalciumi mund të reduktojë polipet e kolonit (zorrës së trashë). Kështu që të gjithë ata persona që vuajnë nga polipet në zorrën e trashë, të konsumojnë sa më shumë produkte ushqimore që kanë në përbërjen e tyre kalcium, sigurisht vendimi të merret pas një konsulte me mjekun e tyre.

Kalciumi- çfarë sasie nevojitet

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf