Si të mbani larg mpiksjen e gjakut dhe arteriosklerozën

817
Sigal

VLERA USHQYESE/ Rrushi dhe farat e tij janë të pasur me flavonoide, të cilat parandalojnë shumë sëmundjeve

Rrushi vjen në madhësi, forma dhe shije të ndryshme. Rrushi i zi përdoret për prodhimin e verës së kuqe, e cila është një nga pijet më të shëndetshme, sepse përmban resveratrol, i cili nuk gjendet në verën e bardhë. Resveratroli ka efekt antikacerogjen, antiinflamator dhe antivirusal dhe po ashtu parandalon shfaqjen e parakohshme të shenjave të plakjes. Farat e rrushit janë të pasur me flavonoide të cilat janë të shkëlqyeshme për luftën kundër shumë sëmundjeve, prandaj gjatë përgatitjes së lëngut nga rrushi shfrytëzoni edhe farat.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf